Turist familjen Adamietz

Ojoj vad vi har varit "turistiga" idag. Vi köpte nämnligen stockholmskortet, och i det så ingår det en massa aktiviteter och museum etc. Så hela dagen idag har vi åkt runt på olika turistgrejer och stått där med våra kameror och varit allmänt förvirrande. ;)

Vi börade dagen med att ta tunnelbanan till gamla stan, där gick vi och strosa en sväng innan vi sedan begav oss till slottet och stads kyrkan. Det var rätt spännande, alltid kul att lära sig nya saker. Visste tex inte att det slottet vi har nu inte är det "orginella" slottet, utan det första slottet som byggdes ( som var såååååå mycket vackrare än det nuvarande) brann ner! totalt förstört, förutom en liten flygel, som vi var och tittade i idag. Otroligt maffigt, rätt häftigt att kungarna och drottningarna faktiskt har bott där en gång i tiden och använt slottet aktivt. inte helt fel att bo där inne bland guldbelagda statyer och rum med 5-10 m upp till taket! :o
 
Efter slottet tog vi en "hoppa på, hoppa av båt" runt djurgården där vi sen hoppade av och gick på Vasamuseet. Det var faktiskt rätt häftigt. Att dom plockat upp ett sånt gamalt gigantiskt fartyg i bitar och sedan byggt upp det igen. Lärde mig massa nytt där också. :)

sedan skulle vi gå på skansen, men insåg att vi inte skulle hinna då vi skulle på grönalund också. Så Imorgon är det skansen och naturhistoriskamuseet som står på chemat!


Grönalund var jätte trevligt, hade massa mys med småbröderna och dom hade jätte kul! vi åkte karusell i flera timmar, även ett spöktåg! Som inte alls var så uppskattat ;) hah, det var jätte roligt, jag och carl satt på en rad. och Hugo satt bakom. Hugo satt med huvan dragen för ansiktet och Carl satt med händerna trycka för ögonen, båda satt och skrek! Till och med jag tyckte det var en jobbig åktur.
Måste säga att Lustiga huset måste vara det roligaste på Grönan, Vi gick 4-5 varv! Ni som varit där vet vad ag menar. :)


Nu ska jag hoppa i duschen och sen sova. Skriver på datorn, så nu funkar radbyte och bilder ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback